U PŘÍBORŮ

O REASTAURACI

Dne 19. 5. 2016, po dvaceti letech od prvního položeného kamene restaurace, se k Vám vracíme v novém kabátě, pod novým vedením a to kluků Příborských – Jindry a Vojty.

Smyslem našeho počínání bylo pít pivo v našem městě jinak. Vracíme se ke tradičnímu způsobu čepování piva na míru, jako je „hladinka, čochtan, šnyt a nebo mlíko“. Kvalitu našeho podávaného piva tvoří nejen správně zvolený dodavatel, ale nově vybudovaná technologie pro správné skladování a čepování piva, pravidelná sanitace, proškolený personál a hlavně kus našeho srdce. Hlavní dominantu našeho piva však tvoří tanková Plzeň, a vy si tak můžete vychutnat tu největší kvalitu tohoto tekutého zlatého moku.

Kuchyň je upravena tak, aby spolu s pivem tvořila sympatický pár. Zakládáme si na tom, aby naše suroviny, ze kterých vytváříme poctivé pokrmy, byly kvalitní a čerstvé. Děláme si domácí limonády, sem tam i moučníky k vynikající kávě. Vybíráme pro Vás dobré moravské víno. Ke karibskému rumu si sice cigárko ani doutník u nás nezapálíte, protože celou restauraci máme nekuřáckou, můžete si však tuto kombinaci vychutnat během teplých letních dnů na naší terásce.

Pro soukromé akce máme pro Vás banketku se zátiším našich pivních tanků.

Máme strašně rádi muziku, u nás zaslechnete jazz, blues, rock a taky občas živou muziku v podobě pouličních umělců, kteří dokreslují naši pohodovou atmosféru.

Tak dost bylo řečí a přijďte se přesvědčit sami, budeme se snažit Vás nezklamat a zanechat ve Vás pozitivní zážitek. Tak na zdraví! Vaši Příboři.

O PIVĚ

TECHNOLOGIE

Máme radost, že můžeme spolupracovat s Plzeňským prazdrojem, proto nabízíme na výčepu produkty, jakými jsou PilsnerUrquell, Radegast, Velkopopovický Kozel a každý měsíc Volba sládků – 12 unikátních piv během 1 roku.

Naším největším tekutým zlatem je tanková Plzeň. Pivo určené do tanku, na rozdíl od sudových piv, se nemusí pasterizovat, a tím si uchovává své přirozené vlastnosti, které vznikly při procesu kvašení. Dováží se k nám z pivovaru ve speciální cisterně, ze které pak, pomocí hadice, putuje do nerezových tanků o objemu 500 litrů. Pivo se však vůbec nedotýká stěny tanku, protože tank je vybaven technologií „bag-in-box“. Díky tomuto speciálnímu vaku, na který při čepování tlačí vzduch poháněný kompresorem, pivo nepřichází vůbec do kontaktu se vzduchem ani s plynem, tím pádem neoxiduje, nepřesycuje se a uchovává si své přirozené C02. Zákazník díky této technologii může ochutnat autentickou chuť piva jak z pivovaru. Pivo v tanku skladujeme při teplotě 7°C. Následně naražený tank spotřebujeme do 1 týdne.  Sudová piva skladujeme v chladící místnosti, která je rovněž nastavena na stálou teplotu 7°C

  • Tanková Plzeň
  • Technologie „bag-in-box“
  • Přirozené C02
  • Skladujeme při teplotě 7°C

VÝČEP

PŘÍPRAVA

„První polovina chuťového zážitku vzniká v pivovaru, tu druhou mají v rukou vaši výčepní.“

Plzeňský prazdroj, a. s.

Sklenice udržujeme ve vodní lázni při teplotě 7°C, aby nedošlo k teplotnímu šoku při kontaktu piva se sklenicí. Pivo pak čepujeme do mokrých a čistých sklenic tradičním způsobem čepování. Nejlepší způsob, jak načepovat Plzeň je na hladinku – pivo načepované na jeden zátah, má ten správný říz a teplotu. Má rovnou hustou krémovou pěnu. Pivo putuje se všemi správnými vlastnostmi ihned k zákazníkovi. Pro jemnější chuť je pivo na dvakrát, pivo však už ztrácí na teplotě a nemá ideální říz. Další mírou je šnyt. Jedná se o degustační pivo nebo o variaci dobře známého malého piva. Pivo se čepuje jako třetinka s větší pěnou do půllitru. Má ideální říz. Dalším způsobem je mlíko – čistě krémová a hustá pěna načepovaná po okraj půllitru. Pivo má ten nejjemnější říz.Je vhodné pro ženy.Není vhodné pivo nechávat dojít do třetinky, ale pivo vypít ihned, aby zákazník nepřišel o jemné vlastnosti toho způsobu načepování. Čochtan – pivo bez pěny, které je čepováno na rysku půllitru. Má ten největší říz, a protože ho nechrání žádná pěna, musí se vypít co nejdřív.

SPRÁVNÁ DEGUSTACE

POSLEDNÍ KROK

Správně umytá sklenice se pozná podle toho, že bublinky se nedrží na skle a taky, že se na skle vytvořili beránci – stopy, které vznikají klesající pěnovou hladinou od počtu loků hosta. Každý den čistíme speciálními prostředky výčep a kohouty od pivních kvasinek, které se usadily po celém dni čepování. Kohouty a trubky proplachujeme vždy vodou, aby vše bylo následný den nezávadné pro našeho zákazníka a neovlivnilo to jeho vnímání chuti. Celková profesionální sanitace pivního zařízení je prováděna vždy jednou týdně.

O KUCHYNI

NĚCO K TOMU PIVU

S láskou a péčí pro Vás jídlo připravuje Iva a Karel. Snaží se pro Vás tvořit převážně tradiční českou kuchyni. Vy si tak můžete u nás vychutnat tradiční recepty nebo recepty přímo z jejich dílny.Vybírají a vymýšlejí pokrmy, které by si dobře rozuměli spolu s naším podávaným pivkem.

Snažíme se jídelní lístek obměňovat dle ročního období a těžit tak ze sezónních surovin. Vybírat si můžete ze stálé a nebo z denní nabídky.

Jídelní lístek

TANKOVÝ
PILSNER

Tajemství správné degustace našeho piva.

POCTIVÁ
KUCHYNĚ

V nabidce česká klasika i moderní pokrmy všehodruhu.

BANKETKA
A VENKOVNÍ TERASA

Letní venkovní posezení a celoroční prostory k jakýmkoliv oslavám.

NEKUŘACKÉ
PROSTORY

Celá restuarace nabízí moderní nekuřácké prostory.